Ponedjeljak, Juni 1, 2020
Banner Top

Društvenim mrežama ovih dana se počeo širiti apel za bojkot jednog od najpopularnijih lanaca pekara (i) u Sarajevu Manja, a zbog navodnih nacionalističkih stavova jednog od ključnih ljudi kompanije “Krajina klas” Saše Trivića.

Društvenim mrežama munjevito su se proširile fotografije i isječci komenatara Saše Trivića, vlasnika “Krajina klasa”, te lanca pekara “Manja”, koji se tiču osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića, te Ratka Mladića, zbog čega građani pozivaju na bojkot proizvoda.

Riječ je pekarama u kojima Sarajlije svakodnevno kupuju proizvode, kako u poslovnicama, tako i sa polica tržnih centara Bingo i Mercator.

Trivić je na Twitteru podijelio fotografiju ratnog zločinca Ratka Mladića, uz opis “jedan jedini”, kao i status da će zbog “sarajevskih Srebrenica” iz komunista preći u četnike.

Korisnici društvene mreže Facebook pozvali su građane na bojkot Trivićevih pekara, te da razmisle o tome da li će svoj novac ostavljati u poslovnicama koje se nalaze u sarajevskim naseljima Otoka, Hrasno, Čengić Vila, Vogošća, Koševo…, jer, kako se navodi, novac koji tamo ostavljaju završava “u džepu čovjeka koji slavi zločince koji su nas ubijali”.

U međuvremenu u nekim dijelovima Sarajeva, u blizini pekara “Manja”, pojavili su se i leci na kojima stoji da vlasnik pekara “Manja” podržava ratne zločince te da se stoga građani pozivaju na bojkot, odnosno da ne kupuju u njegovim pekarama.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

No Related Article