" />
Subota, Decembar 14, 2019
Banner Top

Defileom livanjskih mažoretkinja i koncertom Kamernog simfonijskog orkestra iz Zenice, počeo je 20. festival scenskih umjetnosti „Bihaćko ljeto“. Brojna publika na Gradskom trgu u Bihaću vidjela je i dvije predstave Kulturno-umjetničkog društva LJUD iz Slovenije.
Četiri koncerta

U 15 festivalskih dana, od 23. juna do 7. jula, Bišćani i njihovi gosti uživat će u 22 pripremljena sadržaja. Tako je u okviru ovogodišnjeg programa 11 predstava, četiri koncerta, književna večer, izložbe.

– Uprkos nezahvalnoj finansijskoj situaciji, pripremili smo zaista različite i atraktivne sadržaje te osigurali dolazak eminentnih gostiju – rekao je Alen Zulić, direktor Kulturnog centra u Bihaću.

Festival scenskih umjetnosti „Bihaćko ljeto“ s razlogom se svrstava u vrh kulturnih dešavanja u BiH. U proteklih 19 godina, grad na Uni posjetili su umjetnici iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovačke, Turske, SAD, Češke i naše države. Više od 280 dosadašnjih predstava izvelo je oko 500 glumaca i 120 reditelja.

Baletne predstave

U bihaćkom Kulturnom centru mogu se pohvaliti i sa po šest baletnih i lutkarskih predstava, dvije opere i 68 koncerata raznih muzičkih pravaca.

Prema najavama, ovogodišnje festivalsko izdanje zbog jubileja bi trebalo biti posebno i na najvišem organizacijskom nivou.

Tags: , , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS