" />
Ponedjeljak, Januar 27, 2020
Banner Top
PEĐA KOJOVIĆ SE SKORO RASPLAKAO: “Mi smo se zvali Šestorka, neka se nova vlast zove Petak 13.”

Naša stranka održala je u Sarajevu konferenciju za medije povodom dogovora SDA, SBB-a i DF-a da u narednim danima sruše aktelnu Vladu Kantona Sarajevo.

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, kazao je da se dogovor SDA, SBB-a i DF-a svodi na procentualnu raspodjelu vlasti i da se u dokumentu ne spominje nikakav program vođenja kantona.

“Nezadovoljstvo radom ove vlade je potpuna laž. Željko Komšić i Fahrudin Radončić sjede u vladi FBiH pet godina bez ijednog kilometra autoputa i sa mnogim skandalima. Naša koalicija se zvala Šestorka pa se može reći da se nova koalicija zove Petak 13.”, rekao je Kojović.

On je kazao da građani u KS osjećaju promjene i da su aktuelnoj vladi davali podršku.

“Žao mi je, toliko smo toga uradili da bismo 2020. građanima dali značajan porast u kvalitetu života”, kazao je na kraju Kojović dodavši da NS nikad anije bila jača i pozvao građane da se sjete ovoga u oktobru 2020.

Aktuelni premijer Kantona Sarajevo Edin Forto kazao je da je smjena vlasti najnormalniji demokratski proces i da se dešava u skladu sa zakonom.

“Puno puta sam u prethodnih godinu dana upitan šta će biti ako bude. Šta će biti ako neki akteri u koaliciji krenu u prekompoziciju vlasti. Prekompozicija vlasti, smjena vlasti je najnormalniji demokratski proces ako se dešava u skladu sa zakonom. Onog trenutka kada 18 zastupnika digne ruku, to će se desiti”, kazao je Forto.

“Meni je žao dvije političke stranke od šest koje su formirale vlast, što su odlučili izaći iz projekta koji je dobar. Imamo pouzdane informacije sa mjerenjima o zadovoljstvu građana. Duboko smo uvjereni da smo dobro radili svoj posao i nastavićemo raditi dok se ne desi sljedeći korak. Potrebno je 18 ruku, do tada mi nastavljamo raditi profesionalno i predano”, dodao je Forto.Lejla Brčić, aktuelna ministrica pravde KS odgovorila je DF-u i njihovoj optužbi kako NS sarađuje sa strankama koje ‘podržavaju Dražu Mihailovića’.

“Ne trebam podsjećati da je ova vlada prva podnijela krivičnu prijavu protiv Ravnogorskog pokreta. Iz te njihove argumentacije vidimo koliko nemaju osnova za ovo što rade osim podjele pozicije”, rekla je Brčić

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS