" />
Nedjelja, Oktobar 20, 2019
Banner Top
PALMER I NELSON OČITALI LEKCIJU CVIJANOVIĆKI USRED BANJA LUKE: „Podnijeti ANP i produbiti veze između NATO-a i BiH“

Ambasador Nelson i pomoćnik zamjenika državnog sekretara Palmer upravo su završili dvodnevnu posjetu Bihaću i Banja Luci, navedeno je na FB stranici Ambasade SAD u BiH

Tokom boravka u Bihaću  jedna od glavnih tema bila je migrantska kriza sa kojom se suočava Unsko Sanski kanton i Bosna i Hercegovina. Na sastancima sa  premijerom Unsko-sanskog kantona Mustafom Ružnićem i gradonačelnikom Bihaća  Šuhretom Fazlićem, razgovaralo se o važnosti koordiniranog odgovora na migrantsku situaciju u BIH  kao i potrebi da svi nivoi vlasti rade zajedno na  rješavanju ovih problema na human način, navodi se.

Nelson i Palmer su posjetili migrantski centar Bira, naglašavajući još jednom da je pitanje migranata problem koji se tiče svakog građanina BiH, Evrope i cijelog svijeta. 

Tokom posjete Banja Luci, oni su imali niz sastanaka sa predstavnicma vlasti, opozicije i nevladinog sektora.  Nakon sastanka sa predsjednicom  Republike Srpske Željkom Cvijanović, ambasador Nelson rekao je da su, između ostalog, razgovarali i o podršci koju SAD pružaju svim građanima BiH na putu ka euroatlantskim integracijama koje vode prema sigurnoj i prosperitetnoj budućnosti. 

Pomoćnik zamjenika državnog sekretara Palmer posjetio je Američki kutak u Banja Luci gdje  razgovarao sa novinarima novinskih agencija FENA i SRNA. 

Tokom  intervjua on je naglasio  da SAD kontinuirano podržavaju put BiH ka EU i njene euroatlantske integracije i da žele da da se postigne sporazum koji će omogućiti BiH da podnese Godišnji nacionalni program da bi se omogućilo jačanje i produbljivanje veza između NATO-a i BiH.

Ambasador Nelson i pomoćnik zamjenika državnog sekretara Palmer upravo su završili dvodnevnu posjetu Bihaću i Banja…

Posted by United States Embassy to Bosnia and Herzegovina on Subota, 15. juni 2019.
Tags: , ,

Related Article