" />
OVO JE BORBA ZA ŽIVOT Mladenova supruga oboljela od karcinoma, pa dobila otkaz

Meni je ovo borba za život. Boriću se do posljednjeg kako se više nikome i nikada u Republici Srpskoj ne bi desilo ono što se desilo mojoj supruzi, kaže Mladen Todorić iz Dervente, piše Srpskainfo

Njegova supruga Slobodanka je oboljela od karcinoma, od maja je imala četiri operativna zahvata i odstranjen joj je bubreg. Nakon posljednje operacije u Beogradu dobila je telefonski poziv od poslodavca i uslijedio je šok – neće joj biti produžen ugovor o radu.

– Želim da ovo čuju svi. Moja supruga je dobila ugovor o radu na određeno vrijeme 5. avgusta 2016. godine u firmi “Amika” doo u Derventi. To je obućarska industrija i zaposlena je u proizvodnji. Ugovor joj je stalno produžavan, a da se navršila tačno jedna godina, 11 mjeseci i 27 dana od početka rada, nju su u papirima prebacili u drugu firmu koja se zove “Relax shoes”. Obe su registrovane na istoj adresi. Ona je i dalje sve isto radila, imala je istog poslovođu, jedino se u radnoj knjižici vodila kod druge firme i opet je radila na određeno – priča Mladen.

Međutim, njegova supruga, Slobodanka (52) se nedavno razboljela, dijagnoza je karcinom na bubrežnoj veni. Od aprila se liječi i imala je čak četiri operacije.

– Od tada živimo na relaciji Derventa-Doboj-Banjaluka-Beograd. Posljednju operaciju imala je u Beogradu u septembru. Dvadesetak dana poslije toga, u sedam uveče, dobili smo poziv od njenog prvog nadređenog koji nas obavještava da joj ugovor više neće biti produžen i da treba da budemo srećni što je uopšte imala ugovor dok je bila na bolovanju – ogorčeno priča Mladen.

Kaže da je ujutru otišao da razgovara sa direktorom firme, koji je iz Dervente. Dobio je, kako tvrdi, poruku posredstvom portira da se jedino može obratiti sudskim putem.– Obavjestio sam sve nadležne u Derventi o ovome, pisao sam i premijeru, predsjedniku i članu Predsjedništva RS. Razgovarao sam i sa predsjednikom Sindikata uprave RS Božom Marićem koji mi je obećao pomoć – ističe Todorić.

Kaže da neće odustati od borbe za pravdu.

– Ako treba, zavezaću se lancima za zgradu Vlade i Narodne skupštine, pa neka svi znaju šta se dešava. Ja sam četiri zime proveo u rovu i šta smo dočekali – pita Todorić.

Mladen ima tri kćerke, dvije su udate i obe su visokoobrazovane. Jedna pohađa drugi razred srednje škole sa odličnim uspjehom.

– Više ne znam šta da kažem najmlađoj kćerki. Da li da joj kažem da ostane i da se bori ili da završi školu i da bježi vani – priča Mladen.

U firmama “Amika” i “Relax shoes” ne postoje sindikaklne organizacije. Uvidom u finansijske izvještaje za prošlu godinu, obe su ostvarile dobit, jedna veću od pola miliona KM, a druga od oko 1,7 miliona KM.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

No Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS