Ponedjeljak, Juni 1, 2020
Banner Top

Gavrilo Stević (53), Banjalučanin protiv kojeg je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu zbog nelegalnog pridruživanja paravojnim formacijama koje su se borile protiv ukrajinske vlade, preko medija iz manjeg bh. entiteta pokušava plasirati priču kako je njegov boravak u Ukrajini bio mirnodopske prirode i da tamo nije ispalio niti jedan metak.

“Optužnicu još nisam dobio niti pročitao, ali smatram kako je ona podignuta na potpuno pogrešnim pretpostavkama. Motivi mog odlaska u Lugansk bili su sasvim drugačiji od onih koje mi stavljaju na teret, jer sam tamo bio kao novinar i svjedok još jednog tragičnog sukoba među bratskim slavenskim narodima”, kaže Stević za “Nezavisne”.

Prema njegovim riječima, pokušao je dogovoriti s predstavnicima jedne novinske agencije da izvještava s ukrajinskog fronta, a kada to nije uspjelo, samostalno se uputio u Ukrajinu, gdje se u gradu Rostovu pridružio srpskim dobrovoljcima koji su bili organizovani u odred “Jovan Šević”.

Dodaje kako je to bio jedini način da dođe na prostor gdje su se vodila ratna dejstva. On na zanimljiv način objašnjava zašto je zadužio oružje.

“Tamo sam zadužio oružje, prije svega zbog lične bezbjednosti, ali ga nikad nisam koristio. Tačnije, nisam ispalio niti jedan metak. Moja oružja su duh i olovka, i u to se može uvjeriti svako ko pročita moje knjige i pjesme”, tvrdi Stević.

FOTO: Gavrilo Stević pozira sa “olovkom” 

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article