" />
Subota, August 24, 2019
Banner Top

Visokotiražni američki list “Washington Post“ u današnjem izdanju je objavio opsežni oglas u kojem se upozorava na prijetnje terorističke organizacije FETO i poziva na izručenje vođe te organizacije Fetullaha Gulena iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Tursku, javlja Anadolu Agency (AA).

Povodom obilježavnja druge godišnjice pokušaja vojnog udara u Turskoj, Upravni odbor za tursko američku saradnju (TASC) objavio je oglas na cijeloj stranici “Washington Posta“ kako bi ukazao na prijetnje koje teroristička organizacija FETO i njene škole predstavljaju za američko društvo i državu.

TASC, koji okuplja blizu 150 nevladinih organizacija, podsjetio je čitatelje “Washington Posta“ na izdajnički pokušaj vojnog udara kojeg je spriječio turski narod izlaskom na ulice i suprotstavljajući se FETO pučistima.

Također, se u tekstu navodi kako je glavni organizator i protagonist tog pokušaja puča Fetullah Gulen koji živi u egzilu u dvorcu u mjestu Saylorsburg, u Pensilvaniji.

TASC u tekstu poziva američku javnost da izvrši pritisak na institucije kako bi Gulen bio izručen turskim pravosudnim institucijama i bio procesuiran za zlodjela koja je počinio.

Gulen se u tekstu poredi s Sheikhom Omarom Abdel-Rahmanom, poznatijim kao “Slijepi Šeik“ koji je osuđen na doživotni zatvor zbog zavjere i napada koji se 1993. godine dogodio u Svjetskom trgovačkom centru u New Yorku.

Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS