" />
Subota, Oktobar 19, 2019
Banner Top
Okršaj entitetskih čelnica: Mahmutbegović žestoko oplela po Cvijanović

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović izjavila je danas da posljednji istupi predsjednice entiteta RS Željke Cvijanović ukazuju da je očigledno dobila zadatak da svoju državu Bosnu i Hercegovinu pokuša na najgori mogući način optužiti i diskreditirati u međunarodnim okvirima.

Ističe da je očigledno Cvijanović dobila zadatak da u javni prostor vrati priču kojom velikosrpski krugovi pokušavaju opravdati masovne zločine i genocid kao legitimnu borbu protiv muslimana.

– Ti koordinirani pokušaji uništavanja ugleda države BiH, naravno, neće uspjeti, jer niko ne može potisnuti istinu o žrtvama četničkog divljanja. Razmjere genocida i masovnih zločina počinjenih u ime velikosrpskog projekta jako dobro poznaje cjelokupna svjetska javnost, na temelju činjenica utvrđenih u presudama međunarodnih sudova – navela je Mahmutbegović.

Također, dodala je da “povampirenje velikosrpske ideologije” neprestano dovodi u pitanje stabilnost u regionu te predstavlja prijetnju međunarodnoj sigurnosti i ljudima širom svijeta, što je pokazao i nedavni, gnusni teroristički napad na Novom Zelandu, inspiriran četničkom ideologijom.

– Vodeći zvaničnici iz entiteta RS već su izloženi opravdanim sankcijama u međunarodnim okvirima, ali potrebno je i dalje nastaviti utvrđivati njihovu odgovornost za veličanje osuđenih ratnih zločinaca i njihovih ekstremističkih ideja, čime ugrožavaju mir i sigurnost građana u BiH, regiji, ali i u međunarodnim okvirima – saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću potpredsjednice FBiH.

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS