" />
Nedjelja, Juli 21, 2019
Banner Top
Održan redovni radni sastanak gradonačelnika i načelnika USK

Gradonačelnici Bihaća i Cazina te načelnici Bosanskog Petrovca i Bužima održali su u Cazinu redovni radni sastanak.
Aktuelno stanje u Unsko- sanskom kantonu i nezadovoljstvo funkcioniranjem kantonalnih institucija i preduzeća, samo su neke od tema o kojima se razgovaralo.

Posebno mjesto zauzele su teme vezane za pripremu za opće izbore, koji će se u BiH održati u oktobru ove godine, a na kojima se svakako očekuju značajan pomak i promjene u Unsko- sanskom kantonu, ali i šire. Vodeći ljudi četiri ovdašnje općine zajedničkog su stava da se stanje mora aktivno mijenjati i da ovaj dio BiH mora početi snažan ekonomski napredak i oporavak te da je u tom cilju zajednički rad opredjeljenje od kojeg neće odstupiti.

Gradonačelnici i načelnici su takođe, izrazili osudu terorističkog čina odnosno pokušaja ubistva predsjedavajućeg Gradskog vijeća Cazin Rifeta Hozanovića i izrazili očekivanje da će policijski organi USK ovaj slučaj hitno rasvijetliti i time povratiti povjerenje građana u opću sigurnost.

Kako je naglašeno na kraju redovnog radnog susreta, Unsko- sanski kanton ima sve predispozicije i zaslužuje da bude broj jedan u svim pozitivnim iskoracima, od ekonomskih i razvojnih do kulturnih i turističkih, a to će u skorijoj budućnosti i postati jer je došlo vrijeme u kojem se konačno radi zajedno.

Tags: , , ,

Related Article