" />
Subota, Januar 25, 2020
Banner Top

Premijer FBiH Fadil Novalić je nakon neodržavanja sjednice Vlade FBiH izjavio da nije usvojen njen dnevni red, a koji je, kako je kazao, uredno 19. marta usaglašen sa dopremijerima Jelkom Milićević i Veskom Drljačom.

Problem je, pojašnjava, nastao jer nije nastavljena prekinuta sjednica na kojoj su predviđena imenovanja.

– Smatram da u ovom prijelaznom periodu nije politički korektno imenovati na dugi period kadrove i ostaviti ih nekoj Vladi koja ima pravo na to da provodi svoju politiku sa svojim kadrovima. Očito stranke SBB i HDZ smatraju da je to mnogo važnije od dnevnog reda koji je bio na današnjoj sjednici, a to su raseljena lica, uvezivanje staža, transfer Željeznicama FBiH, klizišta i energetska efikasnost. To su zapravo potrebe FBiH. Nisu potrebe FBiH za imenovanjem nekog direktora iz neke stranke – poručio je Novalić.

Evidentna je, dodaje, saradnja SBB-a i HDZ-a na njima prioritetnim pitanjima, a to je imenovanje kadrova.

– Evidentno je i zanemarivanje svojih obaveza na koje su se zakleli, a to su stvarni interesi FBiH. Mislim da je u pitanju možda i posljedica nervoze zbog koaliranja SDA sa Demokratskom frontom, sa tim probosanskim blokom. Vidimo da je vidljiv i ovaj blok koji je naklonjen HDZ-u. Mislim da je to nervoza te prirode – zaključio je Novalić.

Tags: , ,

Related Article