" />
Četvrtak, Juni 4, 2020
Banner Top
Povodom 25. godišnjice prijema Republike Makedonije u Ujedinjene nacije, Institut za javne politike u Skoplju objavijo je knjigu “Macedonia at the annual General Debate of the United Nations General Assembly (1993-2018)” autora Nedžada Mehmedovića.
Knjiga pretstavlja zbirku od 26 zvaničnih dokumenata na engleskom jeziku sa govorima makedonskih predstavnika na godišnjoj generalnoj debati Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Zbirka uključuje govore četiri predsjednika države, dva predsjednika vlade i pet ministara vanjskih poslova Republike Makedonije u periodu od 1993. do 2018. godine.

Mr Nedžad Mehmedović (Skoplje, 1985) je politolog i istoričar zaposljen kao asistent istraživač u Institutu za nacionalnu istoriju u Skoplju. Područje njegovog naučnog interesa su javne politike, međunarodni odnosi, migracijski pokreti, ljudska prava, povijest i osmanizam. Autor je ukupno četiri knjigа i više od dvadeset članaka iz različitih naučnih oblasti društvenih nauka na makedonskom, engleskom, bosanskom i bugarskom jeziku.

Knjiga se može kupiti u knjižarama u Skoplju, a dostupna je i na www.amazon.com od početka 2019. godine.

Facebook Comments
Tags: , , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS