" />

Njemački sudija u penziji i nezavisni pravni ekspert EU Reinhard Priebe doći će naredne sedmice u BiH,  u javnosti se nagađa hoće li prikupljati informacije i dokumentaciju o neriješenim slučajevima “Dženan Memić” i “David Dragičević”.

Da Reinhard dolazi potvrdio je gostujući na Face TV-u potvrdio predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija.

– Ja ne znam kada on dolazi. Ja znam da imam sastanak s njim u srijedu. Meni je jako drago da dolaze ljudi, eksperi, i ta je pomoć uvijek dobrodošla, rekao je Tegeltija u emisiji Face to Face sa Senadom Hadžifejzovićem.

Tegeltija je dodao da će tek nakon sastanka znati više o tome šta će on on raditi.

– Ja ne znam šta je gospodin Hahn razgovarao sa gospodinom Memićem i gospođom Radanović. Moja pretpostavka je na osnovu onoga što do sada znam da se Evrpska komisija neće miješati u pojedinačne slučajeve. Ja nemam ništa protiv i da se u takvim slučajevima vrši jedna uska saradnja, rekao je Tegeltija.

Podjetimo, komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahnje nakon razgovora sa majkom Davida Dragičevića, Suzanom Radanović i ocem Dženana Memića, Murizom Memićem rekao da će uskoro doći nezavisni istražitelj Evropske unije koji će ispitati rad bh. pravosuđa.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS