" />

Danas potpisani koalicioni sporazum između DF-a i SDA za “Avaz” je komentirao i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

– Nažalost, potvrdilo se ono što smo svi znali, a što su iz DF-a pokušali nevješto kamuflirati. Bilo je očito kako je DF donio odluku da uđe u bošnjački blok sa SDA, iako su u DF-u uporno tvrdili kako su donijeli odluku o otvaranju razgovara sa svim političkim partijama. Danas je jasno da nije ni bilo razgovora, ili barem ja ne znam za takvo nešto, s bilo kojom drugom strankom osim sa SDA, za koju smo znali da će prihvatiti sve principe – kaže Nikšić.

On ističe da SDA očajnički treba bilo koga na koga će prebaciti odgovornost za nefunkcioniranje vlasti.

– Nadam se da će gospodin Izetbegović kao predstavnik bošnjačke reprezentacije uspjeti dogovoriti implementaciju potpisanih principa sa SNSD-om i HDZ-om – ističe Nikšić.

On dodaje da ovo ni u kom slučaju nije kraj Bh. bloka.

– Niti bi to bilo da je izašla neka druga stranka od nas tri koje smo inicirale formiranje Bh. bloka. Odlaskom DF-a jasno je da smo mi u SDP-u i NS-u ostali bez partnera na kojeg smo očito više mi računali nego oni sami te da je njihov interes za Bh. blok završio kada smo odbili mogućnost ulaska u vlast, prije svega, sa SDA, ali i sa SNSD-om i HDZ-om. Svojom autonomnom odlukom o ulasku u vlast DF je trasirao put izlaska, a današnjim potpisivanjem je definitivno napustio Bh. blok. To je njihova odluka koju moram poštivati i nemam je pravo ni na koji način osporavati – zaključio je Nikšić.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS