" />
Petak, Oktobar 18, 2019
Banner Top
Nermin Nikšić poručio Dačiću: “O tome kakva će biti BiH ne odlučuješ ti”

O tome kakva će biti Bosna i Hecegovina ne odlučuje Ivica Dačić.

Izjavio je to za Novinsku agenciju “Patria”https://nap.ba/news/55571 predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Nermin Nikšić, komentarišući izjavu ministra vanjskih poslova Srbije Ivice Dačića koji je sa sabora SNSD-a u subotu u Laktašima poručio da Bosna i Hercegovina nikada neće biti muslimanska.

Bosna i Hercegovina nije i nikad neće biti muslimanska kako to hoće Bošnjaci. Da sad ne pretjerujem, počinjem da ličim na Mileta Dodika”, poručio je Dačić.

Siguran sam kako gospodin Dačić vrlo dobro zna kako o tome on ne odlučuje, kao što sam siguran da je on potpuno svjestan kako ovom bolesnom insinuacijom podgrijava atmosferu netrpeljivosti i sukoba među narodima Bosne i Hercegovine“, komentarisao je Nikšić.

Predsjednik SDP-a je poručio da ne spada u grupu onih koji jedva čekaju da reagiraju na bezbrojne izjave koje su građani u Bosni i Hercegovini u prilici slušati, a koje, kako je ocijenio, „svakodnevno plasiraju oni koji žele po svaku cijenu skrenuti pažnju sa svoje nesposobnosti da rješavaju stvarne svakodnevne životne probleme građana.“ Zbog toga, dodao je, često i ne želi reagirati na istupe onih koji ne zavrjeđuju da im se daje na značaju. Posebno je interesantno kako i komšije i susjedi, kaže Nikšić, posežu za zapaljivim izjavama i miješanjem u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine kad god im zatreba za sticanje poena kod njihovih sljedbenika. Jedna od takvih izjava, ocjenjuje Nikšić, je i izjava Ivice Dačića da Bosna i Hercegovina neće biti muslimanska.

E zbog toga mu želim odgovoriti“, rekao je Nikšić.

Bosna i Hercegovina nikada neće biti samo muslimanska, kao ni samo srpska ili samo hrvatska. Bosna i Hercegovina će usprkos svima onima kojima je trn u oku i koji prizivaju njen nestanak, a na radost svi njenih građana biti i muslimanska i srpska i hrvatska i svih onih njenih građana koji se izjašnjavaju drugačije, baš onako kako su to postavili antifašisti 1943. godine na zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu.

Predsjednik SDP-a Bosne i Hercegovine kaže da duboko vjeruje kako većina Bošnjaka i ne želi da Bosna i Hercegovina bude samo muslimanska, kao što je, dodao je, siguran da najveći broj Srba i najveći broj Hrvata uopće ne žele Bosnu i Hercegovinu samo za sebe.

Vjerujem u građane naše zemlje i siguran sam da će znati prepoznati i odbaciti pokušaje zametanja novih kavgi među narodima Bosne i Hercegovine koji su baštinili i koji će zauvijek baštiniti antifašističke vrijednosti.

Svi građani u zemlji su braća i sestre po majci Bosni i Hercgovini, tri naroda jedna duša, rekao je Nermin Nikšić, dodajući da sve što građani u Bosni i Hercegovini traže je da ih se pusti na miru „da sami gradimo svoju zemlju za sve nas.“

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS