" />
Četvrtak, Maj 28, 2020
Banner Top

Završni predizborni skup Naroda i pravde održan je sinoć u Domu mladih u sarajevskoj Seknderiji, na, kako je rekao predsjednik NiP Elmedin Konaković, tom simboličnom mjestu početka njihove borbe za ostanak mladih u BiH.

Na centralnom predizbornom skupu Naroda i pravde prisustvovali su kandidati ove stranke, članovi, simpatizeri i rukovodstvo stranke.

Po riječima Konakovića, Bosna i Hercegovina ide nizbrdo, a možda je najveći problem što mlada snaga odlazi i to upravo oni koji bi trebali mijenjati stvari.

– Rješenja bez jasnih strategija nemaju pravi smisao i mi želimo ponuditi strateško djelovanje za BiH. Želimo poslati poruku onima koji šalju ratne poruke, želimo im pokazati da ćemo ovakvim oružjem odgovoriti – kazao je Konaković.

Potredsjednik stranke Elmedin Okerić poručio je prisutnima da je u ime nove politike i stare ideje došlo vrijeme da svi u BiH žive jednako.

– Dajte nam priliku da srce Bosne, naš glavni grad učinimo primjernim, zato trebamo narod i vašu podršku – rekao je Okerić.

Nosilac liste za Federalni parlament Nermin Muzur naglasio je da se večeras u Sarajevu dešava narod i da iz Sarajeva večeras ide jasna i glasna poruka da će se narod ‘dešavati’ u BiH od danas, ne do oktobra.

– Nama nije cilj ovaj oktobar, nego naredna decenija i sve to vrijeme očekujemo narod i pravdu – dodao je Muzur.

Predstavnici ove stranke su poručili da idu na pobjedu, te da je došlo vrijeme da Bosna i Hercegovina krene naprijed.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS