" />
Srijeda, Juli 24, 2019
Banner Top
Na graničnim prijelazima promet vozila povremeno pojačan

Na putevima u BiH danas se saobraća po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozorava se i na povećanu opasnost od odrona. Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča zbog većeg odrona kod mjesta Sijeračke Stijene saobraća se usporeno, po privremeno urađenom proširenju.

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Povodom praznika Ramazanskog Bajrama, do nedjelje (17.06) do ponoći, na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS