" />
Ponedjeljak, Juni 1, 2020
Banner Top

Stanje bezbjednosti na glasačkim mjestima, kao i na području cijele Republike Srpske je povoljno i bez većih narušavanja javnog reda i mira, a do sada su zabilježena dva incidenta, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

“Na području Policijske uprave Banjaluka na biračkom mjestu u naselju Šargovac oko 07.55 časova pojavila se osoba M.M. u vidno alkoholisanom stanju, koji je svojim ponašanjem narušavao javni red i mir. Policijski službenici su na poziv predsjednika biračkog odbora izašli na lice mjesta i osobu M.M. uhapsili. Uhapšeni je odbilo alkotestiranje, a policijski službenici preduzimaju mjere i radnje u skladu sa svojim nadležnostima”, navodi se u saopćenju.

Osim toga, na području Policijske uprave Istočno Sarajevo na biračkom mjestu u Mladicama, opština Istočna Ilidža, oko 08.20 časova članovi biračkih odbora uočili su kod dva starije osobe N.F. i D.F. stare glasačke listiće koje su namjeravali da ubace u glasačke kutije. Članovi biračkih odbora blagovremeno su reagovali i kod istih pronašli važeće listiće nakon čega su obavijestili pripadnike MUP-a RS koji preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

“Navedeno biračko mjesto bilo je zatvoreno oko 20 minuta, a navedeno glasačko mjesto biće otvoreno do vremena potrebnog da se ovaj period nadoknadi”, navodi se u saopćenju.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS