" />
Subota, Decembar 14, 2019
Banner Top
Muftija bihaćki uputio bajramsku čestitku: Pokažimo istinsku bratsku ljubav i solidarnost

Povodom nastupajućih bajramskih blagdana muftija bihaćki, hafiz Mehmed efendija Kudić, u prostorijama Muftijstva bihaćkog, uputio je prigodnu bajramsku poruku u kojoj je istako kako su poruke Kurban-bajrama jasne, a to je spremnost na žrtvu koja treba da bude u interesu viših ideja.

“To je univezalno poslanje svih poslanika i dobrih ljudi. Ne smijemo čekati i gledati šta će drugi učiniti, mi svoj kurban trebamo žrtvovati. Mi svoju misiju trebamo nastaviti. Onda kada se i drugi pridruže na tom putu, blagodat i bereket će teći poput kevser-vrela. To vrelo će pronaći onaj ko se približi Bogu, onaj ko bude klanjao i žtvovao kurban”, kazao je muftija bihaćki.

Povodom nastupajućih bajramskih blagdana muftija bihaćki, hafiz Mehmed efendija Kudić, u prostorijama Muftijstva bihaćkog, uputio je prigodnu bajramsku poruku u kojoj je istako kako su poruke Kurban-bajrama jasne, a to je spremnost na žrtvu koja treba da bude u interesu viših ideja.

-To je univezalno poslanje svih poslanika i dobrih ljudi. Ne smijemo čekati i gledati šta će drugi učiniti, mi svoj kurban trebamo žrtvovati. Mi svoju misiju trebamo nastaviti. Onda kada se i drugi pridruže na tom putu, blagodat i bereket će teći poput kevser-vrela. To vrelo će pronaći onaj ko se približi Bogu, onaj ko bude klanjao i žtvovao kurban – kazao je muftija bihaćki.

Dodaje kako se hadžije istovremeno napajaju s drugog izvora, zem-zem vrela, koje ih čini jedinstvenom zajednicom, a ta zajednica postaje još veća kada taj zem-zem ponesu u sve krajeve svijeta i on se razlije u dušama i prsima cijelog ummeta čime se ostvaraju solidarnost i razumijevanje među muslimanima.

-U danu nastupajućeg Kurban-bajrama naše misli trebaju biti usmjerene prema dragome Bogu, lijepa riječ, saosjećanje i razumijevanje prema svojim roditeljima, djeci, bližim i daljim rođacima, prema jetimima, prosjacima, komšijama i putnicima namjernicima. Radost Bajrama podijelimo i s drugima, pokažimo istinsku bratsku ljubav i solidarnost s onima kojima je naša pomoć potrebna – kazao je na kraju svoje bajramske poruke muftija Kudić, uputivši svim muslimanima u BiH i šire bajramsku čestitku riječima – Bajram Šerif Mubarek Olsun 

Izvor: Anadolija

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS