" />
Četvrtak, Juni 4, 2020
Banner Top

Mr. Suad-ef. Mahmutović poznati je vaiz iz Krajine čije hutbe su kratke, sadržajne i poučne. On uvijek bira aktuelne teme i ukazuje na bolesti u bošnjačkom društvu u Krajini.

“Imamo vazova više nego ikad u povijesti. Gdje god okreneš kanal na internetu nađeš vaiza. Rezultat tih vazova je slab. Naše ponašanje pokazuje da je rezultat tih vazova slab. Gdje je problem? Mi govorimo o vjeri a vjeru ne živimo”, rekao je između ostalog mr. Mahmutović

Posljednja hutba koju je održao sa minbera Islamskog pedagoškog fakulteta, ticala se prije svega islamskih teologa i akademika koji, uprkos što nose razne titule, često ne primjenjuju vjeru u praktično smislu. U njihovim životima su primjetni suprotni postupci od onih kojima vjera islam uči.

Ovo se također odnosi i na sve vjernike koji često od vjere uzimaju ono što im odgovara, dok odbacuju ono što im ne odgovara.

Mahmutović je očito dobro upoznat sa stanjem u islamskim odgojno-obrazovnim institucijama, posebice onim u Krajini, te je zbog toga i odlučio da sa njihovih minbera ukazuje na ovaj problem koji sve više rastaka bošnjačko društvo u Krajini vodeći ga u propast. Ljudi zbog nepravde sve više napustaju Krajinu i odlaze u zemlje Europske unije. Omladina u Krajini se sve više okreće individualnim oblicima religioznosti zbog činjenice da ne može uzore pornaći u zvaničnoj krajiškoj ulemi.

Pogledajte hutbu mr. Suada-ef. Mahmutovića

Facebook Comments
Tags: , , , , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS