Mostar: “Večernjakov pečat” uz titulu osobe godine osvojili hrvatski nogometaši iz BiH (FOTO(

MOSTAR (AA) – “Večernjakov pečat” u izboru osobe godine na ovogodišnjoj 18. manifestaciji u Mostaru su osvojili hrvatski nogometaši iz Bosne i Hercegovine koji su na svjetskom nogometnom prvenstvu izborili srebro s izbornikom Zlatkom Dalićem, javlja Anadolu Agency (AA). 

Glavnu nagradu manifestacije koja, u organizaciji Večernjeg lista, nagrađuje najuspješnije osobe iz BiH na svim poljima djelovanja dobili su Dejan Lovren, Mateo Kovačić, Tin Jedvaj, Vedran Ćorluka, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Luka Morić i izbornik Zlatko Dalić. 

Preuzevši nagradu u prepunoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru, Dalić je kazao kako je rezultat osvojen zajedništvom i vrijednim radom. 

“Ovo je poseban trenutak za mene i sve nas. Čini nas ponosnim, ali i obvezuje da opet učinimo sve da svoj narod učinimo još ponosnijim i još sretnijim“, kazao je Dalić, nakon što su se nagrađeni nogometaši javili puten video-linka i zahvalili na priznanju u svojoj zemlji Bosni i Hercegovini. 

Dobitnik Večernjakovog pečata za doprinos kulturi i umjetnosti je Zdravko Čolić koji je nakon preuzimanja nagrade istaknuo kako je njemu uz nagradu najvažnija promocija pozitivnih vrijednosti koje je večeras u gradu na Neretvi osjetio, nakon čega je na noge pjesmom podigao brojnu publiku. 

Publika je aplauzom nagradila i glavnog urednika Večernjeg lista Dražena Klarića kojem je uručena posebna čestitka povodom 60. rođendana Večernjeg lista s više od tisuću potpisa. 

Prilikom svečanosti, naglašeno je kako su čitatelji birali nagrađene i imali mogućnost o svačijem radu detaljno sve doznati putem medija. 

U kategoriji Lobist za BiH Večernjakov pečat dobio je Peter Duffy, šef misije USAID-a u BiH, a u kategoriji Naše gore list “Večernjakov pečat” dobio je poduzetnik Ivica Nuić.

U kategoriji za sportaša godine “Večernjakov pečat” dobio je košarkaš Mirza Teletović, a Večernjakov pečat za posebne sportske uspjehe dobio je Duško Bajević. 

“Večernjakov pečat” posthumno je dodijeljen glumcu Ivi Gregureviću, a priznanje za životno djelo dobio je pjevač Mate Bulić, koji slavi 40 godina karijere.

U kategoriji Javna uprava “Večernjakov pečat” osvojila je Irena Hadžiabdić, a u kategoriji Znanost “Večernjakov pečat” osvojili su Zoran Tomić, Rifat Škrijelj i Radoslav Gajanin. 

U kategoriji Lokalni lider “Večernjakov pečat” dobili su gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva Abdulah Skaka i Nenad Vuković, a u kategoriji Gospodarstvenik godine “Večernjakov pečat” dobila je Mladenka Grgić, direktorica Euroherc osiguranja. 

U kategoriji za međureligijski dijalog “Večernjakov pečat” dobile su sestra Blanka Jeličić i Šejla Mujić-Kevrić.

Ponos BiH u kategoriji Uspjeh godine dobili su Dane Vasić i Daut Tihić, a nagradu Ponos BiH u kategoriji Pothvat godine dobila ju je Adisa Tufo, a u kategoriji Humanost nagradu je osvojio Senaid Išerić. 

“Večernjakov pečat” je društveni događaj koji godinama svjedoči da je Bosna i Hercegovina, uz više razumijevanja jednih za druge, moguća kao normalna država svih triju naroda i njezinih građana, stav je brojnih gostiju koji su prošetali jednim od najdužih crvenih tepiha u Europi. 

Manifestaciju su uveličali svojim nastupima glazbeni velikani među kojima su Zdravko Čolić, Mate Bulić, Ilma Karahmet, Mia Dimšić, ali i brojni drugi koji su sjedili u dvorani Hercega Stjepana Kosače u Mostaru ili sudjelovati u programu. 

Jednoj od najvećih manifestacija u BiH koja okuplja najuspješnije Bosance i Hercegovce iz svih sfera života nazočili su brojni visoki dužnosnici među kojima je bila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. 

Program su svečanim defileom kroz grad uveličale mažoretkinje, koje čine djevojke iz Mostara, Širokog Brijega, Kiseljaka, Tomislavgrada i Gruda, te KUD “Sveti Ante” iz Mostara, a pratio ih je Vojni orkestar Oružanih snaga BiH.

Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS