" />
Nedjelja, Maj 31, 2020
Banner Top

U okviru ”Mostarskog ljeta 2018“, danas će u Mostaru će biti upriličen niz svečanih manifestacija kojim će prisustvovati premijeri Makedonije Zoran Zajev, Grčke Alexis Tsipras i Crne Gore Duško Marković.

Njihov domaćin bit će predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić.

Prvo će gosti sa Starog mosta u 20 sati spustiti cvijeće i odati počast svima koji su svoje živote izgubili u ratovima na području cijelog Zapadnog Balkana.

U isto vrijeme umjetničko društvo “Mostarske kiše” će izvesti muzički performans, dok će skakači izvesti tradicionalni skok bez aplauza.

Nakon toga, na verandi Koski Mehmed pašine džamije u organizaciji Centra za mir po treći put bit će upriličeno potpisivanje “Mostarske povelje mira”.

Iste večeri, bit će dodijeljena i tradicionalna priznanja “Mostar Peace connection” pod sloganom “Mostar ne zaboravlja prijatelje”. Riječ je o osobama koje su, svaka na svoj način, zadužili grad Mostar, te će određeni broj osoba dobiti Mimar priznanje.

U 21 sat na platou ispod Starog mosta, “Mostarske kiše” održat će jubilarni koncert kojim će obilježiti 20 godina uspješnog rada i djelovanja.

Inače, manifestacija “Mostar ne zaboravlja prijatelje”, koja će sutra biti upriličena u Mostaru, posvećena je obilježavanju 14 godina od obnove Starog mosta.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS