" />
Ponedjeljak, Mart 30, 2020
Banner Top
Ministrica Bogunić: Menadžment škole treba ispitati slučaj učiteljice sa četničkom šajkačom

Učiteljica D. P., koja drži nastavu u sklopu produženog boravka u Osnovnoj školi “Čengić-Vila 1”, na Facebooku je objavila fotografije i statuse koji su naišli na žestoke reakcije na društvenim mrežama i medijima.

Povodom žestokih reakcija na društvenim mrežama i natpisa u medijima, oglasila se i  Zineta Bogunić, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

On aje za portal Radiosarajevo.ba izjavila sljedeće:

“Ja sam dobila dva maila, u kojem se u jednom navode sporne izjave učiteljice, a u drugom da sve to nije tačno. Ja sam kazala da ću slučaj istražiti. Svi imamo odgovornost da poštujemo svoju i tuđu tradiciju. Svi, a posebno prosvjetni radnici moraju poštovati različitosti djece i roditelja. Kao ministrica ja želim da bude sve po zakonu, a Menadžment škole treba da istraži ove navode”, kazala je Bogunić  i dodala

Niti opravdavam učiteljicu, niti je osuđujem, sve dok se ne sazna potpuna istina. Kontaktirala sam Menadžment škole i oni su mi kazali da će slučaj istražiti I to veoma brzo i da će me izvijestiti kako je prošla istraga”.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS