" />
Subota, Oktobar 19, 2019
Banner Top
Migrantska kriza: Dodik nazvao Zvizdića “militantnim” i poručio: Vojska neće ići na granicu

Dodik je podsjeti  da Vijeće  ministara u tehničkom mandatu još nije dostavio Predsjedništvu BiH sveobuhvatan izvještaj o migracijama

Član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da BiH neće fizički zatvarati granice prema Srbiji i Crnoj Gori kako se to navodi u zaključku Vijeća ministara u tehničkom mandatu kojim se od ministra odbrane Marine Pendeš traži bataljon Oružanih snaga BiH za te namjene.

“Dobro se zna da je vrhovni komandant Oružanih snaga Predsjedništvo BiH i ja kao predsjedavajući Predsjedništva neću dozvoliti da se granice zatvaraju. Potpuno mi je poznata netrpeljivost militantnog /Denisa/ Zvizdića prema Srbiji, koji bi umjesto zatvaranja granica trebalo da razmišlja o tome kako da se nađe rješenje za problem dolaska migranata u BiH u dijalogu sa Srbijom i Crnom Gorom, a ne da se šalje vojska na granice”, istakao je Dodik.

Poručivši da vojska neće ići na granice, Dodik je rekao da je Zvizdićev prevashodni zadatak da traži rješenje kako da se usmjere migranti da idu prema Evropskoj uniji, što im i jeste željena destinacija, a ne kako da se zatvaraju granice prema našim susjedima.

Dodik je podsjeti  da Vijeće  ministara u tehničkom mandatu još nije dostavio Predsjedništvu BiH sveobuhvatan izvještaj o migracijama.

On je naveo da je Vijeće ministara trebalo do 19. juna da dostavi sređen dokument koji će obuhvatiti mjere u vezi sa migrantskom krizom, među kojima neće biti izlaženja vojske na granicu.

“Moramo imati efektivne, a ne militantne mjere koje nam predlaže Vijeće ministara, kao pomoćno tijelo Predsjedništva BiH i očekujem da to učine”, naglasio je Dodik.

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS