" />

Ismail Zulfić, vodeni superheroj iz Zenice, kako su ga mnogi prozvali, dječak je koji je rođen bez obje ruke te s deformiranom jednom nogom, ali ga to nije spriječilo da osvoji niz medalja u plivačkim kategorijama, proteklog je vikenda osvojio srca zadarske publike.

Imao tremu

Osmogodišnji dječak, naime, učestvovao je u takmičenju koje je održano u zadarskom Višnjiku, gdje je bukvalno pomeo konkurenciju u takmičenju na 50 metara leđno. Kako nam priča njegova majka Elmina, prije takmičenja imao je malu tremu, jer je bio najmlađi od svih takmičara.

Bio je malo nervozan, jer su svi bili viši od njega. Sve je vrijeme govorio “Joj, vidi koliki su oni, hoću li ih moći pobijediti” – priča nam Elmina.

Ali, kada je skočio u bazen, pomeo je konkurenciju u 25-metarskom bazenu.

– Na kraju, u svom stilu, Ismail je pobijedio na ovom takmičenju i ostavio ostale takmičare dva-tri metra iza sebe. Dok je išao prema nama, uz osmijeh je prokomentirao: “Vidiš, sve je moguće.” Bilo mu je itekako drago i osjećao se ponosno – priča nam Elmina.

Ističe da su i oni kao njegova porodica itekako ponosni na svaki njegov uspjeh i hrabrost, jer nije jednostavno takmičiti se.

Neopisiva radost

Za uspješnog dječaka nema predaha. Nakon Zadra, već u petak putuje u Sloveniju, u Velenje, gdje ga očekuje novo takmičenje. Ne krije da s nestrpljenjem očekuje da i tamo pokuša isplivati prvi.

– Svako takmičenje za mene je posebno i predstavlja neopisivu radost. Dat ću sve od sebe da postignem što bolji rezultat i u Sloveniji – kaže nam Ismail.

Zanimanje za automobile

Kada nije na takmičenjima, Ismail redovno ide u školu, a na treninge utorkom i četvrtkom. – Ako ima vremena poslije škole, onda vrijeme provede vani s drugarima, igra fudbal, vozi bicikl. Sve ga više zanimaju i automobili – govori nam njegova majka Elmina.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS