" />

Ministar vanjskih poslova Mevlut Čavušoglu je izjavio da je predsjednik Venecuele, Nicolas Maduro, kazao da serija ¨Diriliš Ertugrul¨ zaista podučava o islamu i da će možda jednoga dana, zahvaljujući ovoj seriji, preći na islam.

Čavušoglu se u amfiteatru Univerziteta Alaaddin Keykubat u Antalyi susreo sa grupom studenata koja je na manifestaciju ¨Razgovor omladine¨ došla na konjima i u kostimima iz serije Turske Radio Televizije (TRT) koja obara rekorde, ¨Diriliš Ertugrul¨.

Šef turske diplomatije je izjavio da je jedan dio serije ¨Diriliš¨ snimljen u Alanyi i da će te epizode biti prikazane nakon dvije sedmice.

Rekavši da je u septembru posjetio Venecuelu i da je prilikom susreta sa predsjednikom ove zemlje Nocolasom Madurom pokazao video snimak iz serije ¨Diriliš Ertugrul¨, Čavušoglu je dodao:

¨Maduro je uz vrisak ustao na noge. Nakon što je nabrojao svako ime iz serije, jedno po jedno, smirio se i rekao ¨Ova serija zaista podučava o islamu. Možda jednoga dana, zahvaljujući ovoj seriji, primim islam¨.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS