Petak, Novembar 22, 2019
Banner Top
Lipovača poručio drugovima iz SDP USK da Partija nije ničije privatno vlasništvo

Povodom neodgovornog i neprofesionalnog odnosa vrha SDP-a BiH pred sutrašnju Sjednicu Glavnog odbora, bivši premijer Unsko-sanskog kantona i nekadašnje prvo ime krajiškog SDP-a u kojeg su se svi prijašnji i sadašnji drugovi kleli, objavio je zanimljiv status na svom fejsbuk nalogu kojeg prenosimo u cjelosti i bez izmjena.

Kako se priprema sjednica GO SDP BiH???
Zadnji dan mjeseca januara na svoj email sam dobio obavijest o odrzavanju sjednice GO SDP BiH ciji sam clan. U emailu je naznacen datum odrzavanja sjednice, te receno da ce dnevni red i materijali biti naknadno dostavljeni. Jucer mi jedan clan GO rece da je dobio dnevni red. Ja pogledah u inbox, nema nista. Jutros pozivem u Sarajevo, javi mi se gdja Spomenka koja mi rece da joj je njen SEF NALOZIO DA MOJE IME SKINE SA MAILING LISTE. Pokusao sam dobiti predsjednika GO Sasu Magazinovica, bezuspjesno. Jedan drug, uposlenik Partije mi je u poruci objasnio da je KOLEGIJ PREDSJEDNISTVA (nespostojeci organ) razmatrao koga treba a koga ne treba pozvati i da je taj, nigdje priznati organ, donio stav da ja vise nisam clan ne samo GO nego i SDP BiH. Cijeneci Statut koji kaze da se jedan clan moze brisati ako je clan druge stranke ili na listi druge stranke ili nezavisni kandidat, te da Predsjednistvo nije predlozilo a GO usvojio moje brisanje ili iskljucenje iz Partije, jasno je da je prekrsen Statut, da je odluka neststutarna. O toj odluci nisam dobio nikakav akt kako bih se mogao zaliti. 
Smatram da je u pitanju zelja za kontrolom sutrasnje sjednice i sprecavanje da se postave razna pitanja. Trazim pismenu odluku ove zloupotrebe Statuta i funkcija u Partiji, a porucujem da sam ja cetvrta generacija Partije u porodici, da Partija nije nicije vlasnistvo, te da cu kod nadleznog suda podnijeti tuzbu. 
Ovakav odnos odstrela i ponizenja ljudi koji su sebe urezali u Partiju, od “drugova” iz Krajine i blagoslov “najuzeg rukovodstva” u Sarajevu, je vise nego poguban i sraman. Aferim, drugovi.

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS