" />
Nedjelja, Decembar 15, 2019
Banner Top
Lipovača na meti drugova koje je on stvorio

Jučerašnja sjednica GO SDP BiH i facebook statusa Hamdije Lipovače koji je objavljen dan prije, ukazuju da u SDP BiH nešto nije u redu i ne ide kako bi trebalo da ide. Nisu ti problemi od jučer, već od prije nekoliko godina a ovo je dokaz da još uvijek nisu rješeni.

Ali vratimo se Lipovači i statusu kojeg je objavio. Javnosti Unsko-sanskog kantona je dobro poznato da SDP USK ne funkcionira kako treba otkako Lipovača nije aktivno uključen u njegov rad. A da Lipovača ne bude uključen u rad SDP USK muški i nadljudski su se potrudili njegovi dojučerašnji zakleti fanovi i klonovi koje je on stvorio i od njih napravio stranačke i političke kadrove. Upravo ti klonovi i dojučerašnji fanovi koji su ga dizali u zvijezde, godinama igraju igru u kojoj sabotiraju Lipovaču i njegovo aktivno učestvovanje u procesima odlučivanja kako unutar SDP USK tako i unutar SDP BiH.

I onda kada nisu imali valjanih argumenata, drugovi su se služili pričom u kojoj su pričali svom kantonalnom članstvu ali i obajavali Lipovaču s istom tezom u vrhu SDP BiH, kako je Lipovača kriv za sve što se oko SDP USK dešavalo u zadnjih nekoliko godina. Naravno, priča je krenula nakon izbora 2014. godine i raspada SDP USK od čijeg jednog dijela je nastao današnji DF USK.

I taman kada je drugovima ponestalo snage da vrte stalno jednu te istu priču, zavrtili su drugu koja im je došla sama i hladno servirana. Naime, javnosti Unsko-sanskog kantona je poznato da je SBB angažirao Lipovaču da im dadne savijete kako da izrade strategiju predizborne kampanje. Sam Lipovača nije nikada postao član SBB USK i to je lako provjeriti. Ali drugovima je dobro došla njegova facebook objava u kojoj je dan pred glasanje na svom facebook profilu napisao par pozitivnih redova za Fahrudina Radončića. Kada su to vidjeli, drugovi su poskočili od dragosti jer su sada imali novi materijal za trač partiju da uz kafe ili kave u stranci mogu ponovo da se bave Lipovačom, umjesto da se bave problemom izdaje u unutrašnjim redovima i samoincijativnim vođenjem kampanje bez znanja stranačkih organa.

Drugi su opet, rahat mogli da nastave uživati u bukingu svog luksuznog stana u Sarajevu kod Vječne vatre kojeg nisu kupili kreditima, već opet nekako zahvaljujući stranci u kojoj im je ime i mjesto napravio, a ko drugi nego Hamdija Lipovača. I eto tragedije, drugovi se svome Hamdi zahvaljuju tako što ga kod stranačkih organa kulturno zavaljuju.

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS