" />
Lijanović nakon presude: One koji su me hapsili stići će suze moje majke

Zahvalio se porodici i prijateljima, članovima i simpatizerima stranke Radom za boljitak koji su proteklih pet godina bili uz njega.

“Oni su vjerovali da u mom radu nema krivičnih djela”, kazao je.

Posebno je pohvalio svoju braniteljicu koja ga je branila po službenoj dužnosti, rekavši da je pokazala da joj je bitnija pravda nego novac.

“One koji su me hapsili dva dana prije početka izborne kampanje, kao zamjenika premijera i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH i koji su organizirali ovaj cijeli proces vjerujem da će stići suze moje majke. Nanijeli su štetu meni, uništili su firmu Lijanovići koja je bila lider u svojoj djelatnosti u BiH i regiji čak prije 20 godina. Nažalost, nanose štetu svim stanovnicima naše domovine”, rekao je Lijanović.

Rekao je da ta odluka suda ulijeva nadu i stvara povjerenje u pravosudne institucije u BiH i potvrđuje da “nije sve pod kriminalnim i političkim utjecajem”.

Na pitanje o prvostepenoj presudi donesenoj na Kantonalnom sudu u Tuzli u januaru 2018. godine, prema kojoj je Lijanović osuđen na zatvorsku kaznu od devet godina, a Vrhovni sud FBiH smanjio kaznu na sedam godina, rekao je da tu “borba traje”.

“Imamo Ustavni sud, sud u Strazburu… Radi se isto o presudi politički motiviranoj, za nešto što ja nisam učinio i to ćemo dokazati u narednom periodu”, poručio je.

Izvor: Oslobođenje

Facebook Comments
Tags:

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS