Utorak, Juni 2, 2020
Banner Top
LAŽ, LAŽ I SAMO LAŽ: Ništa od dugo najavljivanog intervjua bihaćke ljevice

Reče, ima tome već mjesec dana, bihaćka ljevica (iza koje se ne zna ni ko stoji iako iz te iste ljevice uporno upozoravaju javnost u Krajini na fejk (fake) stranice na društvenim mrežama) kako građani u Bihaću mogu očekivati “veliki intervju” sa dr. Hajrudinom Havićem aktuelnim direktorom Kantonalne bolnice u Bihaću i predsjednikom Kantonalnog odbora SDP Bihać.

Prođe od toga mjesec i 7 dana “bihaćka ljevica” ponovo najavi građanima da konačno ide taj “veliki intervju” u kojem će Havić govoriti o stanju u bolnici, u krajiškom zdravstvu ali i pisanju plaćeničkih medija (korumpiranim političarima, kad nemaju nikakvih materijalnih i konkretnih argumenata koji bi išli njima u prilog, najlakše je medije nazvati plaćeničkim) i ponovo od intervjua ne bude ni slovo “i” bukvalno.

I reče, prije dobrih osam desetljeća, zloglasni nacistički ministar propagande Joseph Goebbels da sto puta ponovljena laž postaje istinom. Zašto sada Goebbels i kakve on ima veze s političarima našega vremena i “bihaćkom ljevicom”? Odgovor je jednostavan. Zato što svijet u kojemu živimo funkcionira upravo po receptu nacističkog propagandiste. Mi naime živimo u svijetu laži koje prijete da cijeli svijet pretvore u – lažni svijet, u takav u kojemu će laž postati svakodnevna pojava, oprobano i prihvaćeno sredstvo vođenja politike i ubitačni otrov što se putem režimu bliskih medija i golemog broja društvenih mreža (ne svih!) slijeva u mozgove tzv. običnih ljudi, onih što ih malo sofisticiranije nazivamo konzumentima informacija.

Proces pretvaranja informacija u dezinformacije, zamjenjivanja povijesnih, na činjenicama i dokazima temeljenih istina s onime što se naziva ‘alternativnim činjenicama’ ili jednostavno fakenews, doveden je gotovo do samoga završetka. Građanin ‘obični’, bez obzira na to gdje živio, ali u zemljama zapadne demokracije i u tzv. tranzicijskim zemljama osobito, izvrgnut je plimi informacija i ‘informacija’, zatrpan takvom gomilom efemernih i potpuno nevažnih podataka da se u toj poplavi vijesti (koje to objektivno nisu) ne može više snaći. I ne može razlučiti bitno od nebitnoga, pod pretpostavkom da mu ono bitno već u startu nije prešućeno. 

Tako i u ovom slučaju “bihaćke ljevice” i krajiškog zdravstva, bitno je građane usmjeriti u drugom smjeru, skrenuti im pažnju na manje bitne probleme ili jednostavno kazati da je sve što novinari pišu laž i prevara koja je za pare servirana iz određenih kuhinja u cilju da se nanese šteta i okalja obraz prepoštenih ljevičarskih političara koji inače ne bi mrava zgazili, a kamoli ne daj Bože šta nezakonito stekli ili uzeli.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS