" />
Srijeda, Oktobar 23, 2019
Banner Top
Lako je doći na vlast, ali teško je ostati jer narod pita, traži i kritikuje

Uvijek je lakše bilo doći na vlast, nego zadržati poziciju. To pokazuje i stanje nakon Izbora 2018. godine. Bivša opozicija osipala je salve uvreda i kritika na račun tadašnje pozicije, ali sada kada su konačno zaposjeli na vruće fotolje, svakim danom uviđaju da je onaj prvi dio posla bio mnogo lakši od ovog drugog koji se zove ostajanje na vlasti.

Da bi se ostalo na vlasti mora se malo raditi i za građane. Ne može narod više čekati da svako od političara, kako onih stari tako i ovih novih željnih vlasti, moći, populizma i bogatstva, dođe tobe i počne malo raditi i za raju. Ljudima ode život u čekanju, a političara, posebno onih mlađih, to uopće nije briga niti pokazuju bilo kakve emocije kada dođu na vlast što je glavna i presudna stvar kod jednog vladara uvijek bila kroz historiju.

I tako dok oni drže brdo koje su osvojili, narod, građani, mediji i javnost osipaju paljbu po njima sa pitanjima, komentarima, zahtjevima i kritikama. Što je sasvim normalno i trajat će tako sve dok se jednog dana ne smjeni generacija i dođu novi političari, možda djeca koja su tek sad rođena, koji će imati barem malo osjećaja za probleme građana.

Pa zaboga, političari su tu zahvaljujući njima i treba da im služe umjesto što služe svojim ćejifima i ličnim interesima!

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS