" />
Subota, Oktobar 19, 2019
Banner Top
Lagumdžija: Ovaj pokret će na izborima imati svoje kandidate

U sarajevskom hotelu Holiday započela je Osnivačka skupština Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD).

Sazvana je u skladu sa zaključcima Inicijativnog odbora donesenim na sjednici 9. maja ove godine u Sarajevu.

Na osnivačkoj skupštini, kojoj prisustvuje 230 delegata, bit će razmotren dokument o uspostavi Pokreta, proglas Pokreta i izbor predsjedništva Pokreta.

Između ostalih, prisutni su Zlatko Lagumdžija, Željko Komšić, Dženan Đonlagić, Hanka Vajzović, Miro Lazović, Nihad Čolpa, Adil Kulenović i brojni drugi gosti.

Predsjednici političkih organizacija i organizacija civilnog društva koje podržavaju uspostavu ovog pokreta obratit će se skupštini.

Delegati nastupaju i učestvuju u uspostavi Pokreta na osnivačkoj skupštini isključivo u personalnom kapacitetu.

Inicijativni odbor odlučio je da zbog ograničenog broja mjesta u sali i evidencije, skupštini prisustvuje nešto više od 300 delegata iz političkih organizacija socijaldemokratske provenijencije, nevladinih organizacija i pojedinaca iz akademske zajednice, javnog i kulturnog života BiH.

Pokret ostaje otvoren za sve političke organizacije socijaldemokratske provenijencije, zainteresirane organizacije civilnog društva i pojedince iz javnog društveno-političkog života BiH, koji prihvataju temeljne ciljeve iz dokumenta o uspostavi Pokreta i proglas Pokreta.

Lagumdžija o pokretu

– Okupili smo se ovdje zbog stanja u zemlji, zbog stanja u ljevici, da počnemo okretati točak u drugom smjeru, izjavio je danas u Sarajevu Zlatko Lagumdžija, jedan od delegata na Osnivačkoj skupštini Pokreta socijalne pravde i demokratije (SPD).

– Vjerujem da će ovaj pokret, a sutra i kao politička partija kad za to dođe vrijeme, pokenuti stvari u drugom smjeru – rekao je Lagumdžija novinarima.

Okupili smo se i da počnemo zaustavljati odlazak ljudi iz ove zemlje, navodi bivši predsjednik SDP-a BiH, da damo ljudima nadu.

– Uvjeren sam da će ovaj pokret na lokalnim izborima imati svoje kandidate – dodao je Lagumdžija.

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS