" />
Srijeda, Februar 19, 2020
Banner Top
Laburisti najpoželjniji politički partner u Krajini

Ako pažljivo i nepristrasno analiziramo stanje i političke odnose u Krajini, vidjet ćemo da je Laburistička stranka BiH sa sjedištem u Velikoj Kladuši koja trenutno ima tri ruke u Skupštini Unsko-sanskog kantona, najpoželjniji partner svima.

Krenimo od ljevice ili onog što je od nje ostalo. Demokratska fronta, Građanski savez trenutno preinačen u politički projekat zvani Pomak i Naša stranka, te SDP u kojem su svi donedavno bili nisu do sada izrazili nespremnost da sarađuju sa Laburistima i DNZ-om koji je, faktički, sinonim toj stranci. Nije bilo pobune od strane Ljevice unazad 20 godina kada su kladuške stranke u pitanju i njihovo participiranje u Skupštini USK. I tu je kraj priče što se tiče Ljevice, jer stvari su jasne. Ljevičari ne zastupaju stav da se ne sarađuje sa političkim strankama koje su imale drukčije uloge u periodu 1992-1995. godina što dokazuje Nikšićev stav po pitanju SNSD-a i Milorada Dodika, te još nekih drugih stranaka u čemu ga ostali Ljevičari podržavaju.

Što se tiče ostalih stranaka, tu je također stvar identična ovoj oko Ljevice i njenog pogleda na političku saradnju. Radončić i Savez za bolju budućnost nemaju ništa protiv SNSD-a, HDZ-a i ostalih političkih i nacionalnih radikala, pa im Laburisti i ne smetaju. To su već jednom pokazali kroz svoj rad i participiranje u vlasti Unsko-sanskog kantona.

SDA i Asda su viđeni u razgovorima sa Laburistima više puta, dovoljno se sjetiti rada prošlog saziva Skupštine USK ali i ovog novog aktuelnog, te podrške Laburista tokom glasanja i nadglasavanja da sve bude jasno. U prošlost da ne kopamo, nema potrebe analizirati izborne godine, glasove i tihe saradnje. Sva ostala priča je bespotrebna politizacija i dizanje tenzija unutar biračkog tijela koje, htjeli to oni priznati ili ne, polako ali sigurno gubi volju za glasanjem i želi da napusti Krajinu i BiH.

Narod ode, a oni nek se svađaju ko je bolji Krajišnik i veći patriota!

Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS