Utorak, Maj 26, 2020
Banner Top

Konjički klub „Jedinstvo“ i ove godine bio je domaćin trka koje se održavaju u čast i sjećanje na rahmetli prvog Predsjednika Bosne i Hercegovine Aliju Izetbegovića. Veliki broj sugrađana okupio se na hipodromu „Bakšaiške bare“ kako bi ispratio ovaj sportski događaj koji njeguje bogatu tradiciju konjičkih utrka u Krajini.

Kao i svake godine ispratile su ga ličnosti iz javnog i političkog života, između ostalih i sin prvog predsjednika Bakir Izetbegović. Nagrada je rezultatski zasluženo otišla u ruke Konjičkog kluba „Krajišnik“ iz Velike Kladuše.

Hipodrom „Bakšaiške bare“ šesnaestu godinu zaredom, odjekivao je zvukom konjskih kopita, najboljim i gracioznim grlima iz BiH i regije.
Kako su istakli organizatori, i ove godine potrudili su se prirediti jedinstven i uzbudljiv sportski događaj koji je odavno postao prepoznatljiv u regionu i šire. Pobjednik 16. Memorijala „Alija Izetbegović“ na stazi dugoj 2400 metara bilo je grlo „Alexandar“ iz Konjičkog kluba „Krajišnik“ Velika Kladuša, a odmah iza njega kroz cilj je prošao i „Ornament“, također iz Kladuše.

Pobjedniku je pehar i lentu predao sin prvog predsjednika BiH i aktuelni predsjednik SDA, Bakir Izetbegović. O kvaliteti Memorijala govori i podatak da je nagradni fond glavne utrke 25.000 maraka. Pobjedničko grlo do pobjede vodio je džokej Josef Parigal dok je u sedlu grla „Ornament“ bio Goran Mešetović koji je prošle godine na istom mjestu osvojio jubilarni 15. Memorijal.

Izvor: RtvUsk

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS