" />
Nedjelja, Decembar 15, 2019
Banner Top

Kandidati i simpatizeri Naroda i Pravde okupili su se večeras ispred sportske dvorane na Dobrinji. Ulazak u salu im je, kako navode, zabranjen od novogradskih vlasti. Iz Naroda i Pravde navode kako ih je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić pismeno obavijestio kako ne mogu koristiti sportsku dvoranu na Dobrinji.

„Okupili smo se vani na hladnoći i kiši, ali takve opstrukcije nas nisu i neće pokolebati, prvo su nas ignorirali i ismijavali, sada nas se plaše, ali znaju da mi pobjeđujemo“, navode iz Naroda i Pravde. Osim u Novom Gradu, skup Naroda i pravde je zabranjen i u Hrasnici, ali iz ove stranke najavljuju okupljanje na otvorenom.

Okupljenima se obratio predsjednik Naroda i pravde Dino Konaković rekavši kako će u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu vratiti doktore koji su napustili KCUS zbog tiranije direktorice Sebije Izetbegović.

„Gospođa direktorica, kako voli da joj tepaju, uskoro će na zasluženi odmor. Uvođenje reda pretvorilo se u tiraniju i njen lični obračun sa najpoštenijima među nama, sa jednim dr. Ismetom Gavrankapetanovićem i drugima. To joj neće proći“, kazao je Konaković.

Iz Naroda i Pravde najavljuju da će, osim Zakona o porijeklu imovine imenovanih i izabranih funkcionera, objaviti i borački registar koji sadašnja vlast odbija javno objaviti.

„Zaposlili su hiljade i hiljade botova koji na društvenim mrežama preko lažnih profila lažu, vrijeđaju i blate poštene i časne ljude koji se nikada nisu krili, koji su uvijek istupali imenom i prezimenom. Mi znamo ko su ti botovi, danas je to vrlo lahko otkriti, znamo da su uhljebljeni na budžetu. Osim boračkog, bit će neophodno objaviti i registar botova i obračunati se sa onima koji su u državnoj službi i koji zloupotrebljavaju resurse svih nas“, kazao je Konaković koji je pozvao članove i simpatizere Naroda i Pravde da uvijek istupaju imenom i prezimenom i da se nikada ne kriju iza maski.

Kako navode iz Naroda i Pravde, jedno od temeljnih opredjeljenja ove stranke je borba protiv korupcije.

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS