" />
Ponedjeljak, Juni 1, 2020
Banner Top
Komšić: Velika Britanija daje punu podršku putu BiH prema NATO-u

Velika Britanija daje punu podršku putu Bosne i Hercegovine prema NATO savezu, izjavio je za Fenu predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji je jučer boravio u posjeti Velikoj Britaniji. 

– Taj stav poznat je odranije i on je samo dodatno potvrđen, u što sam se uvjerio tokom sastanaka koje smo imali, a tu prije svega mislim na razgovore s ministarstvom odbrane Velike Britanije. Vjerujem da će ta podrška u budućnosti biti još snažnija – ocijenio je.

Komšić je jučer prisustvovao komemorativnom skup za bivšeg visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna (Paddy Ashdown), a član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je prokomentirao da prisustvo predsjedavajućeg komemoraciji nije bilo u ime Predsjedništva BiH, “kao što ni njegova posjeta Velikoj Britaniji nije u ime Predsjedništva BiH”.

Pedi Ešdaun je ovdje ostao upamćen kao međunarodni prijestupnik, koji je u svom mandatu pogazio sve pozitivne i domaće i međunarodne pravne akte, izjavio je jučer Dodik.

– Što se tiče gospodina Dodika, čuo sam da se jučer vrlo neprimjereno i nediplomatski izražavao o Britaniji i pokojnom lordu Ešdaunu. To nije dobro. Međutim, kada je riječ o samom karakteru posjete, tu nema ništa sporno. Članovi Predsjedništva BiH, osim zvaničnih, imaju i radne posjete – kazao je Komšić.

Pritom naglašava da je Dodik tu mogućnost iskoristio da posjećuje bivšeg vicekancelara Austrije, tada predsjednika krajnje desničarske Slobodarske partije Hajnca Kristijana Štrahea (Heinz-Christian Strache), koji je zbog afere bio primoran podnijeti ostavku.

– Ko će znati što li mu smeta moja posjeta Britaniji – poručio je Komšić na kraju izjave za Fenu.

Facebook Comments
Tags:

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS