" />
Ponedjeljak, Novembar 11, 2019
Banner Top
Komšić o NATO-u: Vjerujem da će Dodik pokazati ozbiljnost i ispoštovati što je potpisao

Ponovljene izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika o isključivanju pitanja NATO-a iz agende bh. vanjske politike izazvale su reakciju kod drugog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.Dodik je jučer ponovio da je sastanak u Briselu sa čelnim ljudima Evropske unije ranije dogovoren, te da će biti iskorišten za razgovore o evropskom putu BiH o kojem postoji konsenzus, ali nikako za priču o NATO integracijama.

Komšić smatra da Dodik u istu ravan pokušava staviti institucionalne odluke i političke stavove, a iz njegovog kabineta su za Klix.ba podsjetili na odluke koje su potpisali i funkcioneri SNSD-a.

“To je ista ona logika kojom se vodi kada kaže da će mu, zbog promjena koje su se u međuvremenu desile u SAD-u, biti ukinute sankcije. Jer sankcije koje su mu uvedene, nisu bile trenutni politički stav pojedinaca, već su donesene na nivou institucija države”, stav je Komšića koji je prenesen našem portalu.

Komšić je ponovio da je jasno da se iznad svega traži poštivanje odluka, a ne toliko poštivanje stavova

“Međutim, ja vjerujem da će gospodin Dodik pokazati jednu dozu ozbiljnosti koja priliči političaru kao što je on i ispoštovati ono što je potpisao” poručuje Komšić za Klix.ba, dodajući da bi Dodik, ako se poziva na poštivanje zakona oko imenovanja mandatara, trebao zakazivati sjednice Predsjedništva.

Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS