" />
Komšić: Nema odgovarajuće satisfakcije za one koji su izgubili najmilije (VIDEO)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je jučer nakon manifestacije “Odbrana BiH – Igman 2019.” da se društvo nije dovoljno odužilo boračkim kategorijama i da ne postoji dovoljno jaka utjeha niti odgovarajuća satisfakcija za one koji su u ratu izgublili najmilije ili trajno ostali invalidi.

Borci nose gorčinu koju najviše uzrokuje nepravda prema njima, zaključak je Željka Komšića.

On se i danas, kako je kazao, druži s generacijom i svojim saborcima koji su u ratu s početka devedesetih godina proteklog stoljeća stali u odbranu  Bosne i Hercegovine.

Više od 90 posto njih kaže da bi opet postupili isto “i bili još žešći” kad bi ponovno trebalo braniti domovinu uprkos gorčini i nepravdi koju osjećaju, rekao je Komšić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH danas se obratio zvanicama koji su na planini Igman kod Sarajeva učestvovali u manifestaciji “Odbrana BiH – Igman 2019”  u čijem je toku ukazana počast šehidima i poginulim borcima te preživjelim ratnim veteranima Armije Republike BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tom prilikom Komšić je između ostalog kazao da je Igman mjesto na kojem su odbranjeni Sarajevo i Bosna i Hercegovina “jer da je pao Igman, ko zna kako bi rat završio”.

Izvor: Fena

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS