Zastupnica DF-a u Skupštini Kantona Sarajevo Bibija Kerla zatražila je nedavno informaciju o broju komisija koje rade pri ministarstvima i njihovim zadacima, te imenima članova komisija i naknadama koje primaju.

U Ministarstvu finansija KS postoji šestočlana Komisija za poslove oko izrade i distribucije administrativnih i sudskih taksenih maraka, čiji članovi mjesečno primaju naknade u iznosu od po 300 KM. Zadatak ove komisije je da “obavlja sve poslove oko provođenja postupka javne nabavke usluga štampanja taksenih maraka, narudžbe za štampanje, poslove preuzimanja odštampanih taksenih maraka od štamparije, distribuciju taksenih maraka ovlaštenim prodavačima i zastupnicima, poslove evidencije o prodatim taksenim markama i druge poslove u skladu s Uredbom o taksenim markama i Pravilnikom o štampanju i prodaji taksenih maraka, ugovorima o distribuciji taksenih maraka sklopljenih s ovlaštenim prodavačima i zastupnicima i druge poslove po nalogu ministra finansija”.

Članovi Komisije za rješavanje po prigovorima, koju čine stručni vanjski saradnici Dževad Mandžo, Džemal Salkunić i Adnan Čehajić, te Zejna Avdić, Sanel Gazija i Nihad Kurtić, mjesečno primaju po 500 KM.

Ministarstvo saobraćaja KS ima Komisiju za popis sredstava, potraživanja i obaveza budžetskih korisnika čijim je članovima, kako navode iz ovog ministarstva, po izvršenju zadataka u 2019. godini isplaćena naknada od po 200 KM.

Za Komisiju za pripremu Nacrta zakona o javnom prijevozu putnika u KS i Stručnu komisija za izradu prijedloga mreže linija javnog prijevoza putnika nisu predviđene naknade za rad. Tu je i tim za praćenje realizacije projekta izgradnje i opremanja tramvajskih stajališta, kojeg čine Muamer Kukan, Emir Hota i Vahidin Džaltur.

– Rješenjem o imenovanju tima utvrđena je obaveza isplate naknade vanjskom članu tima. Tim će raditi sve do konačne realizacije projekta. Mjesečna naknada vanjskom članu tima iznosi 900,00 KM, a isplaćena je za januar i februar 2019. godine – navodi se u informaciji Ministarstva saobraćaja.

U sklopu ovog ministarstva postoji i jedinica za implementaciju projekata izgradnje saobraćajnica i javnog gradskog prijevoza. Voditeljima ovih jedinica pripada mjesečna naknada od 500 KM, članovima 300, a sekretarima 200 KM mjesečno.  

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS