" />
Četvrtak, Juni 4, 2020
Banner Top

Proteklih dana oduševljenja kod naših namlađih sugrađana nije nedostajalo. Na svom dugom putu darivanja, u brojne institucije i domove navratio je Djeda Mraz i to ne praznih ruku, već sa mnogo paketića. Tako je jučer bio i na Odjelu pedijatrije Kantonalne bolnice, gdje su, umjesto lijekova, mališani dobili dugo očekivane paketiće.

Dječija radost ni sa čim se ne može mjeriti, a za to se pobrinuo upravo Djeda Mraz. Iza crvenog odijela, već 50 godina, krije se nekada pozorišni glumac Alija Ganić. Želja za najradosnijim poslom se pojavila pet decenija ranije, kada je kao glumac amaterskog pozorišta u rodnom Prijedoru, u jednoj novogodišnjoj predstavi dobio ulogu Djeda Mraza.

“Dječica su bila vesela i razdragana, a ja neopisivo sretan, jer sam uspio dočarati lik Djeda Mraza”, započinje svoju priču Alija, prisjećajući se svog prvog nastupa pred velikim brojem najmlađih sugrađana.

U krilo Djeda Mraza, u proteklih pedeset godina, sjelo je na hiljade mališana. Trenutak su ovjekovječili fotograjama iz mlađih ali i starijih dana, jer kako kaže Alija, nekad kao djeca, danas odrasli ljudi, njegova djeca, rado mu se vraćaju. “Imao sam priliku ove godine da se sretnem sa svojim jednim dječakom, koji sada imao 23 godine. Sjeo mi je u krilo i kaže mi u vašem sam krilu bio prije 20 godina. Neizmjerno sam tada bio sretan. Nekad kao dijete a sada kao čovjek, radost je ista”.

Svaki trenutak proveden s djecom u novogodišnjem ozračju, kaže Alija, ostaje urezan u sjećanje i uvijek su to dragi radni zadaci.

“Velika radost mi je jer prihvatam tu dječicu i ja sam poput njih, isti sam kao malo dijete, bez obzira na godine. Recitujem kao oni, prenosim pjesme zajedno s njima. Želim da budem autentičan i da moja djeca koju posjećujem dožive pravi lik Djeda Mraza”, kaže Alija Ganić Djeda Mraz.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS