Ponedjeljak, Januar 27, 2020
Banner Top
KO SDA Sarajevo: Konaković “oborio” izvještaj preduzeća i prije raspreve u Skupštini KS

Na dnevnom redu 16. redovne sjednice Skupštine KS koja će se održati 11.12.2019 godine nalazi se Izvještaj o poslovanju Kantonalnog javnog preduzeća “Poljoprivredno dobro Butmir” d.o.o. Sarajevo – Ilidža za 2018. godinu, saopćeno je danas iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

– Najnoviji primjer nezapamćene bahatosti, nepoštivanje bilo kakvih pravnih normi i bezobzirnog vršenja pritiska na zastupnike od strane predsjedavajućeg Skupštine Elmedina Konakovića jeste već pripremljena odluka o neusvajanju ove tačke dnevnog reda koja je došla zastupnicima. Zastupnicu nisu ni razmatrali ovaj Izvještaj, a u materijalu pripremljenom za sjednicu već se nalazi prijedlog odluke Skupštine da se Izvještaj ne usvaja – navode u SDA Sarajevo.

U svom već prepoznatljivom rušilačkom stilu upravljenom prema svemu onome sto ima veze sa SDA, dodaju u saopćenju, predsjedavajući Konaković je, čak prije održavanja skupštinskih komisija koje treba da razmatraju ovaj izvjestaj i daju svoje mišljenje, prejudicirao zaključak Skupštine Kantona Sarajevo da se Izvještaj o radu KJP “Poljoprivredno dobro Butmir” d.o.o. Sarajevo – Ilidža za 2018 godinu – ne usvaja, pa čak takvom zaključku osmislio i obrazlozenje.

– Nevjerovatno, ali istinito – kažu u SDA.

– Po već viđenoj praksi: kazni onoga ko nezakonitosti objelodani i prijavi, anomalije u radu u dobroj mjeri otkloni i omogući preduzeću šansu za dugoročnu stabilizaciju, samo zato jer dolazi iz SDA, predsjedavajući Konaković to odlično pokušava grčevito sprovesti i na ovom primjeru. Zanimljiv je iskren i otvoren stav sadašnjeg direktora preduzeća koji je preuzeo dužnost od septembra ove godine i dolazi iz Konakovićeve stranke Narod i pravda, Asada Jelaškovića, koji u svom dopisu od 19. septembra 2019. godine upućenom Ministarstvu privrede KS, a koji je dostavljen i zastupnicima Skupštine KS, navodi izmedu ostalog “….. svi poslovi nove Uprave preduzeća od 2016.godine bili su usmjereni ka zaštiti interesa preduzeća, kako imovine, tako i samog poslovanja” – kaže se na kraju saopćenja KO SDA Sarajevo.

Izvor: Faktor.ba

Tags:

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS