" />
Subota, August 24, 2019
Banner Top

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić najavio je da će članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pozvati narod da ostvari svoje demokratsko pravo i dužnost izlazeći na predstojeće izbore.

– Kao biskupi svjesni smo da je naše poslanje stajati na načelima vjere i morala i evangelizirati sadašnju stvarnost boreći se za čovjeka, njegova ljudska i građanska prava, kao i za čovjekovo dostojanstvo. Raduje nas da mnogi prepoznaju zauzimanje Crkve na ovim prostorima koja je iz rata izašla dostojanstvena u borbi za pravdu i mir – rekao je Puljić u pozdravnom govoru na početku dvodnevnog zasjedanja Biskupske konferencije koje je počelo danas u Banjoj Luci.

Kardinal Puljić, koji predsjedava Biskupskom konferencijom, kazao je i da je posljednjih dana “sport napokon skinuo s dnevnog reda sumorne političke teme pa je nastala pozitivna klima zahvaljujući uspjesima reprezentacije Hrvatske na svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji”.

– Razumljivo je da i mi u Bosni i Hercegovini pratimo ta zbivanja i da nas ispunjaju radošću i ponosom jer su tamo također ljudi i vjernici s ovih prostora počevši od izbornika do pojedinih vrlih igrača. Raduje me kada to doprinosi zajedništvu unutar hrvatskog naroda, ali i zajedništvu s drugim narodima i s drugim ljudima s kojima dijelimo ove prostore. Ne kaže narod uzalud da je podijeljena radost dvostruka radost – rekao je karidnal Puljić, javila je KTA.

Na zasjedanju sudjeluju svi članovi Biskupske konferencije BiH te delegati Hrvatske i Slovenske biskupske konferencije mons. Vladika Kekić, biskup križevački i mons. Alojzij Cvikl, nadbiskup metropolit mariborski i dopredsjednik Slovenske biskupske konferencije.

Na početku zasjedanja s biskupima se susreo apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto.

Tags: , , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS