" />
Subota, Oktobar 19, 2019
Banner Top
Jusuf Bajrektarević izdao novu knjigu “Radi tebe” o Krajišnicima koji su došli da brane BiH

Jusuf Bajrektarević je rođen 07.03.1967. godine u mjestu Liskovac kod Cazina gdje je završio osnovnu školu. Srednju elektrotehničku je završio u Cazinu 1986. godine. Nakon toga odlazi u Rijeku (Republlika Hrvatska), gdje zasniva prvi radni odnos u Rafineriji nafte INA. Uporedo studira Elektrotehnički fakultet. Oženjen je i otac petero djece. Devedesetih godina prošlog stoljeća učestvuje u političkom i patriotskom organizovanju svojih sunarodnika i prvim višestranačkim izborima.

Kao i većina Krajišnika bolje radno mjesto pronalazi u Austriji. Godine 1992. vraća se u BiH te se dobrovoljno uključuje u Armiju RBiH. Više puta je ranjavan. U dejtonski mir ulazi kao natporučnik, prvi predsjednik Saveza RVI USK-a i predsjednik Odbora Islamske zajednice Cazin. Radio je u osnovnoj pa u srednjoj školi kao predavač vojne obuke i historije. Godine 2004. završava Pravni fakultet Univerziteta u Bihaću. Zastupa Unsko-sanske šume pred sudom. Biva društvenopolitički aktivan dva mandata u Skupštini Unsko-sanskog kantona. Od 2015. godine obavlja dužnost savjetnika gradonačelnika Grada Cazina.

Objavio je knjigu pod nazivom „Interesi koji nas vežu u BiH“, čija je najvažnija poruka „Na istini i pravdi graditi sretniju budućnost.“ Borac za pravičnost i socijalnu pravdu i uvjeren da Bosna i Hercegovina može biti oaza mira i prosperiteta. Ovo mu je druga knjiga koju je izdao i prva promocija koju je odučio održati u rodnom Cazinu, čime će otvoriti serijal promocija po Unsko-sanskom kantonu i BiH.

Promocija će se održati 18.07.2019. godine (četvrtak) u Domu kulture Cazin, s početkom 19:30 sati.

Tags: , , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS