" />
Utorak, Juni 2, 2020
Banner Top

Jevrejska zajednica u BiH osuđuje dva incidenta u Tuzli i Sarajevu, kada su na stambenim zgradama u kojima žive članovi Jevrejske zajednice ispisani grafiti s antisemitskim porukama.

Jevrejska zajednica u BiH je uvijek isticala izostanak antisemitskih ispada u Bosni i Hercegovini kao pozitivan primjer bosanskohercegovačkog načina života i njegovanja dobrih komšijskih odnosa.

– Sa žaljenjem i ogorčenjem smo primili ovu vijest, svjesni da ovi incidenti neće narušiti dobrosusjedske odnose koje bosanskohercegovački Jevreji grade sa svojim sugrađanima drugih etničkih i vjerskih grupa. Apelujemo na nadležne organe da identifikuju i kazne počinioce u skladu sa zakonom – saopćeno je iz Jevrejske zajednice BiH.

Jevrejska zajednica u BiH osuđuje napade na pripadnike jevrejske zajednice kao i svaki govor mržnje i bilo kakav akt kojim se vrijeđaju nacionalna osjećanja građana, te poziva relevantne društvene faktore da se pridruže osudi ovih vandalskih djela i pruže podršku i zaštitu svojim sugrađanima, pripadnicima jevrejske zajednice.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS