" />
Nedjelja, Juli 21, 2019
Banner Top
Jasminka Baković protestuje ispred Vlade USK: U ratu se borila danas živi bez primanja i krova nad glavom

Jasminka Baković iz Bihaća, učesnica je odbrambeno-oslobodilačkog rata i pripadnica 5. Korpusa Armije BiH, koja živi u trošnom i skučenom stanu kojeg joj je Vlada USK dodjelila u vrijeme kada je Hamdija Lipovača bio premijer.

Nema svoj krov nad glavom, niti ima bilo kakva primanja, a stara se o još tri člana porodice. S njom žive kćerka i dvoje unučadi. Niko od njih nije zaposlen i žive od danas do sutra čekajući milostinju dobrih ljudi.

Milostinja nije rješenje, Jasminka bi radila ali je teško bolesna i ima nekoliko dijagnoza. Njena kćerka bi mogla raditi ali niko joj nikada nije ni ponudio, a kanton je u takvom stanju da posla nema i ljudi odlaze vani u potazi za zaposlenjem.

Želja joj je da ima barem rješeno stambeno pitanja a za ostalo kako bude. Zbog toga se odlučila po ko zna koji put protestovati ispred Vlade USK i resornog boračkog ministarstva, nebi li omekašala srca premijera i ministra u ovim ramazanskim danima.

Dobri ljudi, vi koji budete ovo čitali, pomoziti Jasminki da dobije krov nad glavom kako njena unučad danas-sutra ne bi završili na ulici nakon njene smrti.

Kontakt broj na kojeg se možete javiti Jasmniki je: 062116306

Tags: , ,

Related Article