Utorak, Juni 2, 2020
Banner Top
Izliječen od koronavirusa: Nisam se plašio, samo disciplina i samoizolacija

Kada sam saznao da sam pozitivan na koronavirus, nisam mislio da je to nešto teško, računao sam da se ta bolest disciplinom, samoizolacijom i odgovornošću ipak može pobijediti, kaže Milan Bužanin u razgovoru za Radio Slobodna Evropa (RSE)

Bužanin je jedan od osoba koja je u Konjicu, na jugu Bosne i Hercegovine, dobila koronavirus nakon proslave godišnjice kompanije “Igman”. Prema posljednjim informacijama kriznih štabova, u Bosni i Hercegovini se 17 osoba oporavilo od koronavirusa.

Među njima je i tridesetsedmogodišnji paroh Milan Bužanin, jedna od 26 zaraženih osoba iz Konjica.

– Na večeri nakon proslave 70 godina kompanije “Igman” sjedili smo u Konjicu s direktorom “Slobode” iz Čačka. I čovjek, kada se vratio u Srbiju, saznao je da je on pozitivan na koronavirus. Onda je obavijestio nas koji smo sjedili s njim, da je on pozitivan. Mi smo se tako prijavili u epidemiološku službu, stavljeni smo u samoizolaciju. Nakon nekoliko dana testiranja, utvrđeno je da smo pozitivni na koronavirus – kaže Bužanin.

COVID-19 kod Bužanina je imao blagu manifestaciju te, osim blago povišene temperature tokom nekoliko dana dvosedmične izolacije, drugih poteškoća nije imao.  

– Dobro sam ja, u suštini, bio i sve ove dane kada sam znao da sam pozitivan. Nisam imao neke simptome. U jednom trenutku mi je samo bila blago povišena temperatura 37,3, a ostalo mi je uglavnom bilo bez simptoma – kaže Bužanin.

On je naveo da je oboljelima od koronavirusa COVID-19, barem u njegovom slučaju, savjetovano da piju što više toplijih napitaka, vitamina C te da, u slučaju povišene temperature iznad 38 stepeni, piju “paracetamol”.

Integralni tekst pročitajte na portalu Radija Slobodna Evropa.

Facebook Comments
Tags:

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS