" />
Utorak, Juni 2, 2020
Banner Top
Izetbegović: Neka ramazanski duh ostane u našim srcima i tokom cijele godine

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je svim muslimanima u BiH, regiji i bošnjačkoj dijaspori čestitku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama. 

Izetbegović u čestitki ističe da u proteklih mjesec dana, izvršavajući  propisanu obavezu i iskazujući predanost Jedinom Stvoritelju, muslimani širom svijeta su učvršćivali svoju vjeru i čistili svoju dušu. Kako odricanjem od hrane i vode, tako i molitvom, pomaganjem ugroženima, suzdržavanjem od suvišnih riječi i dubljim razmišljanjem o smislu vlastitih postupaka, postači su osnažili svoju volju pred susret sa novim izazovima i iskušenjima.  

– Neka ramazanski duh istrajnosti, samodiscipline, strpljivosti, saosjećajnosti i razumijevanja ostane u našim srcima i tokom cijele godine. 

Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i bošnjačkoj dijaspori, želim da bajramske dane provedu u zdravlju, miru i veselju, sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Neka bajramska radost iz naših domova, mahala i avlija obasja cijelu Bosnu i Hercegovinu u idućim danima. Bajram šerif mubarek olsun!- kaže se u Izetbegovićevoj čestitki.

Izvor: Fena.ba

Facebook Comments
Tags:

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS