Ponedjeljak, Juni 1, 2020
Banner Top

Besplatan internet u centru Bihaća projekat je koji je pokrenut u vrijeme načelničkog mandata Hamdije Lipovače, da bi po dolasku Albina Muslića se zakomplicirale stvari oko toga, a po preuzimanju mandata od strane Emdžada Galijaševića free Wi-Fi je u potpunosti ugašen.

Prije nekoliko dana Međunarodna organizacija za migracije IOM, na svom oficijelnom facebook profilu se pohvalila kako je Bihać dobio besplatan Wi-Fi u centru grada.

Iz Gradske uprave su u vezi ovog projekta nedavno izvijestili da se ne radi se o internetu u vlasništvu Grada koji je postojao nekad ranijih godina, radi se o internetu BH Telecoma koji je nekoliko mjeseci unazad tokom zimskog perioda bio aktivan za građane Bihaća, na naše traženje da se isti ugasi dobili smo odgovor da Ugovor ističe u drugoj polovini marta, te da neće biti produžavan” – stoji, između ostalog, u saopćenju Komunikacijskog tima Grada Bihaća

Treba li uopće javnost podsjetiti ko je instalirao infrastrukturu na kojoj današnji free Wi-Fi radi? Zašto je teško biti čovjek pa spomenuti neke ljude kojima Bihać, bez obzira voljeli ih ili ne, duguje zahvalu za štošta toga? Nigdje u svijetu nije običaj ljude koji su bilo šta doprinjeli gradskoj zajednici isključiti i potpuno izopćiti iz javnog života grada! Samo je na Balkanu mentalitet takav da takvu praksu u potpunosti opravdava.

Facebook Comments
Tags: , , ,

Related Article