" />
Srijeda, April 1, 2020
Banner Top
Hrvatski obavještajac Josip Manolić o tome kako se sačuvati korone: “Ne treba pretjerivati, ali se ni junačiti, jer to nije spasonosno”

Koronavirus najopasniji je po zdravlje starijih osoba i kroničnih bolesnika. Među pripadnike ugroženih skupina spada i uskoro stogodišnji, bivši političar i obavještajac, Josip Manolić koji iskreno priznaje da se boji koronavirusa.

‘Svaki normalan čovjek mora se bojati opasnosti, a virus je opasnost”, kazao je Manolić za Dnevnik.hr.

Poručuje da se treba racionalno ponašati. ”Ne treba pretjerivati, ali se ni junačiti, jer to nije spasonosno”, rekao je Manolić. koji ističe da se ne smije podcjenjivati situacija i treba slušati upute medicine i stručnjaka.

”Gledajte, ja sam se rodio prije 100 godina. Tada je vladala španjolka (španjolska gripa) koja je odnijela desetke milijuna života. Ne znam jesam li je ja prebolio, jer sam bio mali, ali niko od mojih ukućana nije umro”, prisjetio se.

Kaže da se pridržava svih uputa za starije. ”Klonim se okupljanja sa sumnjivim ljudima, odnosno sa svima koji kišu, kašlju i šmrcaju”, otkrio je.

Glavni savjet ovog itekako iskusnog gospodina jest ne junačiti se. ”Imam puno iskustva, nekoliko gripa sam preživio, neke su me i u krevet bacile, pa me to naučilo da se ne treba junačiti”, kaže.

(Tportal.hr/SB)

Tags:

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS