" />
Srijeda, Juni 3, 2020
Banner Top

Po uzvicima zagrebačkih i riječkih maturanata dala bi se, vrlo precizno, ispisati dijagnoza društva koje je propustilo baš sve prilike da postane bolje i ugodnije kada bi takva dijagnoza ičemu koristila i kada bi društvo imalo ikakve šanse evoluirati. 

Ovako, isključivo zarad vlastita mira i savjesti, samo ćemo kratko i precizno jednom riječju opisati osobe oduševljene ustašama. Budale, napisao je novinar Indexa Vladimir Matijanić nakon današnje još jedne eskalacije fašizma i nacionalnog primitivizma, i to od koga – maturanata. 

Maturanti širom Hrvatske slave posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja, a oni riječki okupili su se, između ostalog, na Delti, piše “Novi list”. 

Uobičajeni scenarij s pištoljima na vodu, brašnom, majicama s porukama o vječnom prijateljstvu i “najboljem razredu ikad”, uz “formalno” grljenje i pjevanje potpomognuto alkoholom, i ove je godine začinjeno dizanjem desnice, povicima “Hajmo, ustaše” i “Za dom spremni”. 

– Kada mlada bića nakon osnovne i srednje škole, s glavom punom tek stečenih znanja, izađu na zagrebačke ulice i ondje iz sveg glasa zapjevaju Thompsona ili u Rijeci skandiraju “Hajmo, ustaše” i “Za dom spremni”, onda je sasvim izvjesno da je svaka priča o hrvatskom školstvu i slavnom kurikulumu uzaludna – napisao je u svom komentaru Matijanić.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS