" />
Subota, Decembar 14, 2019
Banner Top
Hrvatska policija priznala da je vratila migrante u BiH, ali da ih nije tukla

Ministarstvo unutrašnjih poslov Hrvatske odgovorilo je na upite medija o postupanju hrvatske granične policije prema migrantima na području Buhača.

Saopćenje prenosimo u nastavku:
 
– Jučerašnjeg dana između 20 i 21 sat policijski službenici na zaštiti državne granice PU karlovačke su na području Buhača zatekli u odvojenim skupinama ukupno 18 punoljetnih muških osoba u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, koji su od te namjere odvraćeni.
 
Nakon nekog vremena spomenute osobe su na području BiH zatekli i službenici Granične policije BIH,  koji su kontaktirali službujućeg šefa smjene PGP Cetingrad i o navedenome ga izvijestili.
 
Prema do sada prikupljenim saznanjima, prilikom odvraćanja policijski službenici nisu uporabili sredstava prisile prema osobama zatečenim u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, niti su na osobama bile vidljive ozljede niti je itko zatražio liječničku pomoć, a niti je o navodnim ozljedama izvijestila granična policija BiH prilikom međusobnog kontakta.
 
Kao i u svim slučajevima ovakvih navoda o postupanju policije, Ministarstvo unutarnjih poslova će detaljno ispitati istinitost navoda o ozljedama osoba, kao i istinitost navoda o uporabi sredstava prisile. 


(Vijesti.ba)

Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS